50 nieuwste shagkapsels op basis van je gezichtscontour - Dutch Hairshop (2024)

Laag na laag na laag – nee, we hebben het niet over taart maar iets even spannends: shag kapsels!

De meesten van ons geloven dat er twee grote korte kapsels zijn – de bob en de pixie cuts. Maar wie graag de schijnwerpers steelt, weet hoe verleidelijk een goed shagkapsel kan zijn! Afhankelijk van de vorm van je gezicht (of gezichtscontour), kun je kiezen hoe je je lagen wilt hebben – ofwel schokkerige uiteinden, piekerige uiteinden of gevederde staarten. Met zijn vele lagen ziet de shag er super cool uit, zelfs rommelig en is hij gemakkelijk te onderhouden. Blijf lezen om onze top 50 uber-chique shag kapsels te bekijken.
50 nieuwste shagkapsels op basis van je gezichtscontour - Dutch Hairshop (1)

Voordat u aan de slag gaat

  • Middellange tot lange shags zijn perfect voor ovale gezichten, omdat ze de onderste helft van je gezicht verzachten en een symmetrische look creëren.
  • Shag-kapsels zijn onderhoudsarm omdat ze aan de lucht kunnen worden gedroogd en toch hun uiterlijk behouden.
  • Gebruik een krulcrème of haarmousse om volume en definitie aan je haar toe te voegen.
  • Investeer één keer per week in sulfaatvrije shampoos en haarmaskers om je shagkapsel te behouden.

50 Super Leuke Shag Kapsels

1. Vurige rode korte shag

Een perfecte stijl voor degenen die kort haar verkiezen boven lang haar! De lagen van de kroon tot de rug creëren een illusie van volume en zien er goed uit op mensen met dun haar. De helderheid van de rode kleur knalt en maakt de snit nog edgyer en aantrekkelijker.

2. Punk Shag

Kanaliseer de rocker-chic vibe in je met dit vlijmscherpe, gitzwarte punk shag kapsel. Deze rommelige look straalt een vrijgevochten vibe uit. Je kunt echter ook gel aanbrengen op de voorste pony’s en de zijlagen en ze vingerkammen om een vochtig, ruig uiterlijk te geven.

3. Coily Shag met karamel hoogtepunten

Krullende shags zijn tegenwoordig in en populair. Coily shags, aan de andere kant, zijn zeldzaam. Enkele karamel highlights in de buurt van de knallen trekken onze focus naar het gezicht en de krullen omlijsten ze. Dit is een perfect kapsel voor jou als je het beu bent om je haar in vlechten te binden.

4. Golvende Shaggy Bob

Dit is een look die iedereen zonder veel moeite kan trekken. Laat wat lange franje de zijkanten van je gezicht omlijsten en houd de styling schoon. Laat je korte, golvende lokken het woord doen.

5. Licht Asblonde Messy Shag

Scherpe randen aan de voor- en zijkanten en een lichte asblonde tint geven deze rommelige shag een wat uptown vibe! Als je niet liever in de dramatische platina shag-look duikt, kan deze tint je tussenpersoon zijn. De kleur benadrukt je gelaatstrekken en de sexy knallen maken de look compleet.

6. Shag met curtain bangs

Dit is een meer verfijnde versie van de gedurfde en edgy shag. De gordijnbonken, gestyled met een middenscheiding en weggedraaid van het gezicht, geven een frisse en luchtige sfeer. Deze klassieke look is zeker een blijvertje voor een lange periode.

7. Eenvoudige Shaggy Lob

Deze middelste lob shag is je beste vriend als je moeite hebt met het onderhouden van lang haar. Het is een stijl voor vrouwen van alle leeftijden die het shag-territorium willen verkennen minus de dramatische veranderingen.

8. Flirterige Shag

Een elegante draai aan het shagkapsel – de lokken zijn piekerig en de pony’s zijn in het midden gespleten en naar buiten gekruld, waardoor het een meer verfijnde en volumineuze look krijgt. Dit is het perfecte kapsel voor dun haar.

9. Helderblonde Shag

Net als de naam is de blonde kleur van het haar wat in het oog springt. De voorhoofdsbedekkingen zijn gescheiden, wat een gemakkelijke charme toevoegt aan dit korte shagkapsel.

10. Parel Platina Frizz Shag

Een kroesachtige shag in een parel platina tint geeft meer een punk-rock vibe dan welke andere kleur dan ook. Een moderne kijk op de shag, dit is perfect voor degenen die dagelijks worstelen met hun kroeshaar.

11. Lange golvende shag met gordijn knallen

Wie zei dat ruige kapsels er alleen goed uitzien op kort en middellang haar? Deze lange shag met face-framing lagen is een zachtere versie van de traditionele shag. Het vereist minimale inspanning en styling, maar voegt veel beweging en textuur toe aan het haar.

12. Steel Blue Short Shag

katknepphair / Instagram

Hou je van kleuren? Dit is je signaal om je haar te laten stylen in een zeer korte gelaagde shag met lange franjes aan de zijkant en wat pony’s om je voorhoofd te bedekken. Het verkoopargument van dit kapsel is de opvallende staalblauwe tint.

13. Mullet Bob Shag

coiffeurstory / Instagram

Wat gebeurt er als je drie kapsels in één mixt? Nou, dit kapsel kwam naar voren als een ding van schoonheid. Een nieuwe kijk op bob, mullet en shag, experimenteren met haar heeft nog nooit zo leuk geweest.

14. Blaas gelaagde shag uit

ernestomeneses / Instagram

Als volumineus, uitgeblazen haar je go-to is, dan is dit shagkapsel iets voor jou. Het is dramatisch en toont je lengte terwijl je je gezicht in delicate lagen omlijst. Krijg wat asblonde highlights en je bent klaar om te gaan!

15. Lange Indigo Shag met Bangs

Een ruig kapsel op lange, rechte lokken draait om gelaagdheid. Ze breken het haaroppervlak om een getextureerde look te geven zonder het haar er plat uit te laten zien. Het toevoegen van schokkerige, piekerige knallen geeft je wat extra punten en als je moedig genoeg bent, ga dan voor deze heldere indigo haarverf!

16. Zonsondergang Shag

dehaarmens / Instagram

Is je favoriete kleur rood? Als dat zo is, dan zou dit kapsel op je lijstje moeten staan. Een schattige schouderlange shag met knallen in verschillende tinten zonsondergang is even aantrekkelijk als speels.

17. Bubblegum Prinses Shag

citrushaarsalon / Instagram

Pronk als naamgenoot met je schattige shag in blauwe en roze kleuren. Je haar in één tint laten doen behoort tot het verleden. Deze snit benadrukt de blauwe tint omdat deze slechts aan één kant aan de voorkant is, niet verborgen onder al het roze.

18. IJswolf Shag

Het mengen van twee vergelijkbare kapsels brengt het beste van beide naar boven. Deze wolf cut-meets-shag look geeft edginess aan het ijzige blonde haar. Als je steil haar hebt, zorgen de lagen voor een volumineuze look.

19. Shag met omgedraaide knallen

misspowpowhair / Instagram

Deze uitgeklapte knallen zien er zeker prachtig uit wanneer ze worden gestyled op donkere, middellange bob shag. De licht gedraaide en geplaagde zijkanten voegen meer swing en bounce toe aan het haar. Edgy is een van de go-to-kwaliteiten van het krijgen van een shag, en deze look beheerst het perfect.

20. Roze Krullende Shag

craphairclub / Instagram

Wil je je felroze krullende haar stylen? Ga shag! Het is een van de meest veelzijdige kapsels, mits correct gestyled, complimenteert het elke gezichtsvorm en -maat. De gekrompen krullen voegen body toe aan het haar en de getextureerde knallen trekken alle aandacht naar je ogen.

21. Lange koperen schokkerige shag

Emiliahighlights / Instagram

Kijk naar die piekerige, uitgeklapte lagen! Dit lange shag kapsel is een perfect voorbeeld van de soepele bangs-to-layers overgang. De glanzende, schokkerige, veerkrachtige lokken zien er volumineus en levendig uit.

22. Grunge paardenstaart met micro bangs

Foto door Gabriela Guerino op Pexels

Als je denkt dat het dragen van een paardenstaart met een shagkapsel onmogelijk is, heb je het mis. Een korte, hoge paardenstaart voegt een speelse vibe toe aan de edgy shag. Laat je micro bangs weg om je voorhoofd in te kaderen en verzamel de helft van je haar in een paardenstaart aan de achterkant.

23. Shag met messy bangs

Woorden als schattig en shag moeten hand in hand gaan. Deze perfecte zomer shag met schattige gelaagde pony’s is gestyled om je gezicht te omlijsten en meer volume aan je haar te geven. Wees zorgeloos en maak je haar vrij!

24. Rechtgetrokken shag met curtain bangs

Heb je je ooit afgevraagd wat er zou gebeuren als je je shag recht zou zetten? Nou, het ziet er professioneel en sexy uit. Dit is een prachtige look die je onder de knie krijgt terwijl je alles bereikt wat je hartje begeert.

25. Piekerige Shag

IDeze sexy en speelse piekerige shag helpt je om zonder veel moeite de perfecte, zelfverzekerde look te bereiken. Versla elke look die je wilt, van formele tot party looks, met dit kapsel.

26. Mullet Shag

Deze shag cut is geïnspireerd op de klassieke mullet. De mul is terug te voeren tot in de 6e eeuw. Veel vrouwen begonnen met het dragen van de mul, die uiteindelijk veranderde in de mul shag.

Dutch Hairshop Trivia

De populaire haarstylist Paul McGregor maakte het shagkapsel. Hij stylede het voor actrice Jane Fonda in de vroege jaren 1970 voor de film ‘Klute’.

27. Rechte Shag

Wil je niet te veel lagen, kies dan voor deze shag cut. De bovenste laag van dit kapsel is iets onder de kruin geknipt en ingekleurd in een lichte gembertint. De rest van het haar is een diepere tint rood gekleurd. Je ziet ook een bruine tint aan de onderkant die dimensie toevoegt aan deze look.

28. De Soft Shag

Als de scherpe lagen van de klassieke shag niet bij jouw stijl passen, kies dan voor deze shag met zachtere lagen en gevederde uiteinden. Het ziet er natuurlijker en jeugdiger uit. Voeg wat lichte highlights toe om je haar een mooie beachy look te geven.

29. Krullende Shag

Krullend haar kan shag-cut lay makeners zien er moeiteloos uit. Deze gekrulde lagen vallen naadloos over elkaar heen. De gevederde pony’s accentueren de haartextuur door een mooi contrast toe te voegen aan de krullen.

30. Blauwe Shaggy Ends

Scherpe randen kunnen zorgen voor een edgy kapsel. Combineer die scherpe randen met een meerlaagse shagsnede. De blauwe dimensie van deze haarlook laat de haartextuur perfect zien. De scherpe uiteinden helpen ook om je gezicht te kaderen.

31. Roze en paarse Shag

Ik weet zeker dat je er minstens één keer in je leven aan hebt gedacht om je haar te kleuren. Het kleuren van je haar kan de lagen van je shag cut verbeteren. Deze kleurrijke shag is de perfecte symboliek voor vrouwelijke energie en speelsheid.

32. Golvende Shag

Een shag cut kan je golvende haar serieus verbeteren. Let er wel op hoe de uiteinden naar buiten zijn gericht om een dynamische stijl te creëren. Dit kapsel wordt aanbevolen voor iedereen die meer volume aan zijn haar wil toevoegen.

33. Goddelijke Shag

Zoete en kruidige tonen zorgen voor een hemelse combinatie. Cranberry- en kaneeltinten kunnen je lokken tot een perfecte tien brengen. Hoewel stompe knallen meestal niet geschikt zijn voor fijn getextureerd haar, zien ze er goed uit in combinatie met een dikke shag-snit.

34. Moderne Shag

Wanneer je aan het werk bent en een druk schema hebt, wordt het stylen van je haar meer een taak dan een hobby. Overweeg om deze moderne rechte shag cut te krijgen. Dit shag kapsel zal je geweldig staan, vooral als je dik haar hebt.

35. Flowy Shag Kapsel

Geel is een warmgetinte kleur. Een fel geel zoals deze haartint past bij eerlijke vrouwen met een warme ondertoon. De dunne frontbangs accentueren het volume van de rest van het haar.

36. Koel getinte shag

Deze rommelige kapsel- en kleurencombinatie ziet er wild uit. Lila haar met grijze en blonde highlights zorgt voor een prachtige cool-toned hair look. Het is de rommeligheid van het haar die ervoor zorgt dat deze shag cut er chique en jong uitziet.

37. Diepe side-swept bangs met Shag Cut

Vroeger draaide de shagsnede om scherpe uiteinden en geaccentueerde lagen. Nu gaat het meer om stijl. In deze shagsnede worden de lagen aan de bovenkant geconcentreerd en zacht gesneden. Dit is het perfecte kapsel voor iedereen met dun haar.

38. Afgescheiden Bangs

Hier is een moderne draai aan de mullet. De mul stond bekend als golvend. Styling het recht maakte het perfect voor vrouwen. Je kunt de scherpe lagen op deze manier duidelijk zien. De mul was vroeger ook kort aan de voorkant en lang aan de achterkant. In deze moderne mullet is het haar aan de zijkanten iets langer dan aan de achterkant. De gescheiden knallen voegen een geweldige dimensie toe aan het gezicht en helpen bij het inlijsten ervan.

39. Dikke Shag

Bij deze dikke shag draait alles om lagen en knallen. Deze zacht gesneden lagen zijn geweldig voor het accentueren van je kaaklijn. De rommelige, ongelijke knallen werken om je er jonger uit te laten zien.

40. Bakkebaarden Shag

Bakkebaarden waren nooit mijn ding omdat ik Elvis Presley er altijd mee heb geassocieerd. Maar ik moet toegeven dat deze bakkebaarden deze shag-cut naar een heel nieuw niveau tillen. Ze voegen een mooie touch toe aan deze look!

41. Golvende Shag

Golvend haar voegt volume en dimensie toe aan je lokken. Maar als het niet goed is gestyled, kan het eruit zien als een totale puinhoop. De beste manier om het te stylen is in ondiepe shaglagen en recht gesneden stompe knallen.

42. Rommelige Krullen Shag

Wie wil er nu niet die “net uit bed gerold” rommelige haarlook? Ik denk dat een krullende shag de beste manier is om die look te bereiken. De krullen in deze look zijn niet perfect opgerold, wat bijdraagt aan hun perfectie.

43. Emo Shag

Laten we eerlijk zijn: we wilden allemaal een cool emo-kapsel krijgen in onze tienerjaren. De emo shag cut is nog steeds een tiener favoriet. Meerdere lagen en een vleugje felgekleurde highlights zijn de winnende eigenschappen van dit kapsel.

44. Hollywood Wavy Shag

Het verkrijgen van die perfecte Hollywood-golven lijkt misschien een moeilijke taak, maar er zijn enkele eenvoudige manieren om deze look te bereiken. Rol de uiteinden gewoon rond een ronde borstel en föhn ze. Deze techniek is veel gemakkelijker te doen (en ziet er zelfs beter uit) op een shagkapsel.

45. Fijne uiteinden

Als je haar met een fijne textuur hebt, is dit de beste manier om er volume aan toe te voegen. Vraag je haarstylist om je een shag cut te geven en de uiteinden eruit te veren. De gevederde uiteinden zorgen ervoor dat je haar er volumineuzer uitziet.

46. Uitgeflikkerde uiteinden

Dit is het perfecte kapsel als je er een paar jaar jonger uit wilt zien. De lagen zijn over de hele linie verspreid maar overheersender aan de voorkant. De groenblauwe highlights voegen een heldere pop van kleur toe. Maar houd er rekening mee dat je je lagen elke ochtend moet stylen om ze er perfect uit te laten zien.

47. Lob Shag

Als je een oudere vrouw bent die niet te veel man wily lagen, overweeg deze lob shag. Deze zachte lagen gaan naadloos in elkaar over zonder dat de gemberkrullen in onhandige hoeken uitsteken.

48. Wilde Kind Shag

Dik blond haar met meerdere lagen aan de zijkant en langere lagen aan de achterkant – dit moet het perfecte wilde kinderkapsel zijn. Dik vaatwaterblond haar wordt geaccentueerd met meerdere lagen over het hele hoofd in deze haarlook. Merk op hoe de lagen aan de achterkant langer zijn. Zo jeugdig!

49. Blonde Dimensionale Shag

Een dimensionale haarkleurlook is een geweldige manier om textuur en volume aan je lokken toe te voegen. De lagen voegen ook definitie en veerkracht toe aan je lokken. Deze look is perfect voor de herfst en winter.

50. Baby Blunt Bangs

Baby bangs zien er geweldig uit, maar ze zijn niet voor iedereen. Als je een ovaal gezicht hebt, ga er dan voor! De donkere wortels voegen textuur toe aan het haar en helpen ook bij het inlijsten van je gezicht. Ze zorgen er ook voor dat je gezicht slank en lang lijkt.

Dutch Hairshop Trivia

Het shagkapsel werd populair nadat het werd gedragen door verschillende beroemdheden zoals Joan Jett, David Bowie, David Cassidy, Rod Stewart, Mick Jagger en Florence Henderson in de vroege jaren 1970.

Infographic: Alles over Shag Haircut

Een shag cut is een veelzijdig kapsel dat bij verschillende looks past. Het is koel en gemakkelijk te onderhouden. Er zijn een paar factoren die u in gedachten moet houden bij het krijgen van een shagkapsel. Zorg ervoor dat je je haarstylist raadpleegt. We hebben ook een paar beroemdheden met shag cuts op een rijtje gezet om je de inspiratie te geven waar je naar op zoek bent.

Bekijk de onderstaande infographic voor meer informatie.

Illustratie: Dutch Hairshop Design Team

Nou, mensen, nu je weet dat afgezien van bob en pixie, shag kapsels je kunnen helpen je korte haar te rocken, je inspo van de hierboven genoemde stijlen te nemen en de show te stelen. Als je je innerlijke kind wilt laten zien, zijn deze kapsels wat je moet proberen. Ze zullen je niet alleen die showstopper-look geven, maar zullen ook je humeur verbeteren gezien de onmiddellijke transformatie van je haar. En je kunt je eigen draai toevoegen om je persoonlijkheid ook te laten stralen.

Veelgestelde vragen

Zijn shags uit de mode?

Nee, shagkapsels zijn erg in stijl, met celebs als Billie Eilish die variaties op het kapsel dragen.

Wat is het verschil tussen een shag cut en een wolf cut?

Wolf cut kan worden beschouwd als een soort shag cut. Het eindigt schokkerig met korte knallen (denk aan Courtney Cox in Scream 3 bangs). De wolfssnede is beschreven als lijkend op een shagversie van de mul.

Hoe vaak moet ik mijn shag snijden?

Om je shag cut fris te houden, knip je je haar eens in de twee of drie maanden.

Heeft een ruige bob lagen?

Ja, een ruige bob heeft meerdere lagen.

Belangrijkste afhaalmaaltijden

  • Shags zien er moeiteloos en uber-chic uit en zijn ook gemakkelijk te onderhouden.
  • Je kunt je shagkapsel krullend, recht of met side bangs stylen om je look te verheffen.
  • Haal je innerlijke wilde kind naar boven met deze kapsels en omlijst je gezicht met schokkerige uiteinden, piekerige uiteinden of gevederde staarten.

Was dit artikel nuttig?

Aanverwant

50 nieuwste shagkapsels op basis van je gezichtscontour - Dutch Hairshop (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Margart Wisoky

Last Updated:

Views: 5510

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Margart Wisoky

Birthday: 1993-05-13

Address: 2113 Abernathy Knoll, New Tamerafurt, CT 66893-2169

Phone: +25815234346805

Job: Central Developer

Hobby: Machining, Pottery, Rafting, Cosplaying, Jogging, Taekwondo, Scouting

Introduction: My name is Margart Wisoky, I am a gorgeous, shiny, successful, beautiful, adventurous, excited, pleasant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.